Svarbi informacija apie draudimo apsaugą vykstant karui Ukrainoje

17.03.2022

Naujausi pranešimai

  • 16.04.2024
    Automobilio vairuotojo atsakomybė: kada keleivis privalo būti išlaipintas
    Daugiau
  • 12.04.2024
    Vairuotojai dažnai daro didelę klaidą: kodėl nevalia pavasarį pamiršti automobilio stiklų
    Daugiau
  • 04.04.2024
    Paaiškėjo, kiek Lietuvos gyventojų rūšiuoja atliekas
    Daugiau
Daugiau naujienų

Pakeistos draudimo apsaugos teritorijos

Naujai sudaromoms ir pratęsiamoms kasko, vairuotojo ir keleivių, asmens, būsto draudimo sutartims nebus suteikiama apsauga Ukrainoje, Baltarusijoje ir Rusijos Federacijoje. 

Naujai sudaromoms ir pratęsiamoms transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo sutartims nebus suteikiama apsauga Baltarusijoje ir Rusijos Federacijoje.

Nuo rugpjūčio 9 d. naujai sudaromoms ir pratęsiamoms kelionių draudimo sutartims nebus suteikiama apsauga Ukrainoje, Baltarusijoje ir Rusijos Federacijoje.

Rusijai užpuolus Ukrainą, vykti į Ukrainą, Rusiją ir Baltarusiją nepatariame.

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu gali būti sudėtinga arba neįmanoma suteikti tam tikras paslaugas:
• Dėl Rusijai ir Baltarusijai plačiai taikomų sankcijų arba esamų apribojimų tarpbankinių mokėjimų sistemoms tam tikrais atvejais negalėsime išmokėti draudimo išmokos.
• Esant sudėtingai situacijai pasienyje, gali iškilti sunkumų suteikti medicinos repatrijavimo, tai yra, pargabenimo į Lietuvą, paslaugas.

Nepaprastoji padėtis Lietuvoje

Lietuvoje paskelbus nepaprastąją padėtį, draudimo apsauga galioja įprastai. Nuostoliai atlyginami taip, kaip nustatyta jūsų draudimo sutartyse, išskyrus sąlygose numatytas išimtis.  Nepaprastoji padėtis gali būti sutartyse nurodyta, kaip išimtis.  Atkreipiame dėmesį, kad nuostoliai tokiu atveju nebūtų atlyginti tik, jeigu įvykis kiltų dėl nepaprastosios padėties.